Maistas
Kaštonas yra lapuotis medis, rudenį ant medžio išauga dygliuoti kaštono vaisiai. Mūsų močiutės dažnai kaštonus kepdavo. Norite pamėginti ir jūs?
Klausimas "Kaip valgyti" musu gyvenime užima vieną svarbiausių vietų. Maistas svarbus kiekvienam gyvam organizmui. Vieniem iš mūsų tai malonumas, mes einame į kavines, barus, picerijas. Pietaujam ar vakarieniaujam su draugais, skiriam tam tiek laiko kiek reikia.
Šiame straipsnelyje atrasite gerą žąsies kepimo receptą ir klausimas kaip iškepti žąsį, jūsų daugiau nebekankins.
Spanguolė naudojama kaip vaistas nuo peršalimo ligų, taip pat sergant mažakraujyste. Ši miško uoga turi vitamino C, todėl stiprina mūsų imuninę sistemą.
Kaip issikepti blynus - Kiekviena tauta maista gamina įvairiai, bet visur gardžiai. Daugelio tautų patiekalai yra skirtingi ir gali patenkinti, bet kokį skonį, tačiau blynai visur kepami beveik vienodai. Blynai mėgstami visų.
Sportuojant reiktų gerti daugiau vandens, nes organizmas jo daugiau netenka. Taip pat pasiryžusiems numesti svorio reikia gerti pakankamai vandens.
Paprasčiausia yra išvirti grikių košę, kurios kiekvienas grūdelis turi gerą natūralų apsauginį dangalą ir virdamas neišskiria gleivių (krakmolo). Sunku sugadinti grikių košę, bet vis dėlto labai dažnai ji verdama nemokšiškai, neskaniai.
Šiuo požiūriu dar kaprizingesnė yra ryžių košė arba virti ryžiai. Yra žinoma, kad Japonijoje, Vietname, Korėjoje, Indijoje ir kitose tradicinės ryžininkystės šalyse ryžiai valgomi kasdien ir turi tokį skonį, kurio negalima gauti, verdant europietiškais būdais. Netgi geriausiuose Europos restoranuose jų negali išvirti taip skaniai, kaip visų skurdžiausioje rytietiškoje užkandinėje.
Perlinė košė priklauso toms košėms, kurių visi nemėgsta. Ji niekinamai praminta „mužikų ryžiais“. Dažniausiai perlinių kruopų randame sriubose, kur jos plaukioja vienišos,
pasimetusios tarp bulvių, morkų, svogūnų ir kitų daržovių.
Tai kietųjų kviečių stambaus malimo miltai. Dviem klasėm stambesnio malimo už smulkius aukščiausios kokybės kvietinius miltus. Kadangi tai yra ne kruopos, o miltai, tai yra malti grūdai, jas virti lengva. Nėra dangalo, kuris trukdytų virti, todėl išverda greitai, per keletą minučių, ir. atrodo, jog nėra jokių problemų ir nereikia jokio „mokslo“ manų košei išvirti. Paėmei saują arba dvi, subėrei j verdantį vandenį kaip dievas davė ir išvirei.